Jelenleg augusztusig teljesen tele vagyunk, így megrendelést nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Mikor újra tudunk megrendelést fogadni, visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan októberben tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből hírei, cikkei
Ági
Ági
2022.10.15 08:20

Bea anyai útja

Bea anyai útja

Minden héten nagy szeretettel mutatok be egy családot, hogy történeteiken keresztül találkozhassunk egymással.

Mindannyian keressük az utat, anyaságunk mérföldkövei között bolyongva nem érezzük magunkat egyedül, ha keresztezzük egymás útját.

Bemutatom Beatrixot, akivel évek óta beszélgetünk, főleg ékszerekről, ezért most felkértem egy interjúra, mert anyai útját kevésbé ismertem.

Amikor megszületett a gyermeked, milyen nehézségekkel szembesültél a szoptatással kapcsolatban?

A kórházban azt mondták, hogy csak bimbóvédővel tudok majd szoptatni. Saját ötlet alapján levettem, kis tejet csepegtettem a Kisfiam szájába, aki ügyesen evett és gyorsan bele is tanultunk.
Én nem készültem fel a szoptatásra, ezért azt gondoltam, amit mondanak az úgy van és nem is kérdőjeleztem meg, szembesültem vele, hogy nekem kell a megoldásokat a megfelelő helyen megkeresni.

Mit tanultál belőle?

A legnagyobb tanulságunk, hogy tényleg működik a megérzés. Nekünk sem mindig, de sokszor igen, még olyankor is, amikor el vagyunk bizonytalanodva.
Büszke vagyok arra, hogy kerestem a megoldásokat és sokat köszönhetek Apukának, aki egy személyben volt a 100%-os támogató környezet és azoknak is akik kísértek bennünket ezen a csodálatos úton.
Tudom, hogy minden élethelyzet más, de a kitartás is végigkísért bennünket és ez nekem sokszor segített.
Ez egy olyan változás, ahol idő kellett, míg rájöttem, hogy egy új élettel nekünk is új élet kezdődött a Családunk számára, nem kell keresni már a régit.

Mit üzennél az akkori önmagadnak?

A fekve szoptatás elsajátítható és abba kell az energiát tenni, nem a kényelmes szoptató fotel és a párna keresésbe.
Illetve, hogy a Szoptatás női művészetét még a baba születése előtt olvassam el.
Az altatással kapcsolatos olyan könyvek, amikben leírják, hogyan szoktassuk a babát önállóságra teljes mértékben értékelhetetlenek.
A nemzetközi szakirodalom hiteles mind a szoptatás, mind az alvás témakörében is. A támogató hazai szakemberek előtt le a kalappal, óriási energia szükséges nekik a mindennapokban.

Meddig/mióta táplálod anyatejjel a gyermeked/gyermekeid?

Születéstől kezdve 5 éves koráig szoptattam a Kisfiamat.

Miért fontos számodra az anyatejes táplálás?

Először a hit miatt volt fontos, hogy ez a legjobb a Babának. Ahogy telt az idő számos érv jött még, a biztonság, az immunrendszer támogatása, a kötődés, a megnyugtatás, az altatás, a betegségek megelőzése. Minden ok igaz a Kisfiamra és rám is.
Hiszem azt, hogy ez nem a könnyebb út, de nagyon sokat köszönhetek ennek az időszaknak. A hiánya pótlása a Kisfiamnak és legalább annyira nekem talán nem is lehetséges, de keressük és bízom abban, hogy megtaláljuk a jó megoldásokat.
Olyan kapcsolat van közöttünk, ami a legnagyobb csoda, ez számomra a legfontosabb érték.
40 évesen szültem, programozott császárral és hiszem, hogy nemcsak fiatalságot és türelmet adott nekem, hanem általa a legnagyobb értéket adhattam a Kisfiamnak és majdani Családjának. 

Együtt alszunk a Fiammal szinte újszülött korától, ez is nagyban segítette a szoptatást és most a leválást is, szóval egy ideig még biztosan így marad. 

Apuka ebben is támogatott, pedig Ő külön alszik és nekünk nem ment a felnőtt életünk rovására. Hiszem, hogy nem a szoptatás és/vagy együttalvás a szülők között kialakuló problémák okozója, tanulunk egymásról, egymástól és bizony ez sokszor nem könnyű.

Vettél igénybe segítséget? Ha igen, milyet?


Szoptatási tanácsadókét igen és a különböző csoportokat, nemzetközi könyveket olvastam. Sokszor már az is segítség volt, hogy láttam nem vagyok egyedül és az élethelyzet amiben vagyunk nem egy probléma, hanem állomások sorozata, az értéke a legfontosabb. 
A mérföldköveket az Általatok készített ékszekkel ünnepeltük és emlékeinbe zártuk. 


Vannak kedvenc szakembereid, oldalaid, akiket követsz?


Szívből Ajánlom őket:
Bocskainé Irci - Mehemgyumolcse.hu
Dr.Novák Hunor Dr. Novák Hunor
Makai Kinga - IBCLC laktációs szaktanácsadó
Császárvonal Császárvonal
Kötődve a kezdetektől Kötődve a kezdetektől
Édesanyák csoport
Evolúciós nevelés és családi együttalvás csoport
Mambrózia Manufaktúra - emlék ékszer anyatejből (????köszönjük????)

Köszönjük Trixi!