Jelenleg augusztusig teljesen tele vagyunk, így megrendelést nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Mikor újra tudunk megrendelést fogadni, visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan októberben tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik a megrendelés a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből oldalnál?
A megrendelés a webshopon történik minden esetben, de előzetesen és a készítés közben e-mailben, telefonon vagy facebook messengeren egyeztetünk. 
A mintáid beküldésével válik véglegessé a megrendelésed. A megrendelésedről e-mailben visszaigazolást küldünk és minden változásnál (fizetés, ékszer készíténének megkezdése) státusz üzenetet küldünk.
Milyen ékszereket lehet vásárolni?
DNS emlékeket és DNS mentes emlékeket is készítünk. Minden ékszerünket elkészítjük DNS mentes formában is, ha egy-egy minta vagy fazon megtetszik vagy egyedi ékszert szeretnél.
Mikor lehet küldeni az mintáimat (anyatej, haj, stb) ?
A webshop megrendelés után kapni fogsz egy visszaigazolást, melyben leírjuk a postázási tanácsainkat és máris küldheted a mintáidat! 

Mikor törlitek a megrendelésemet?
A kérésedre véglegesítés előtt. Amennyiben két hónap múltán sem véglegesíted a megrendelést, a rendelésed töröljük. Előtte több emlékeztetőt fogsz kapni.
Milyen formában lehet küldeni a mintáimat (anyatej, haj, stb)?
Az anyatejet felolvasztott formában, jól záró műanyag flakonban kérjük küldeni kibélelt dobozban, futárszolgálattal. A megrendeléskor részletesen tájékoztatunk.
 
Van lehetőség arra, hogy ti küldjétek a futárt?
Igen, külön díj ellenében. A postázási módoknál választhatod ki.
 
Mennyi anyatejet küldjek? 
Ékszerenként 50 ml friss vagy bármilyen régen lefagyasztott anyatejet szoktunk kérni, de ékszered tervének ismeretében tudunk bővebb tájékoztatást adni, ha kevesebb áll rendelkezésedre.
Mennyi hajat küldjek?
Átlagosan egy gyufaszálnyi, minél hosszabb hajat szoktunk kérni, de ékszered tervének ismeretében tudunk bővebb tájékoztatást adni, ha kevesebb áll rendelkezésedre.
Mikor készül el az ékszerem?
A Neves Kincsem ékszerek 6-8 hét alatt készülnek el. A DNS ékszerek átlagosan 12-16 hét alatt, de bizonyos ékszereink hamarabb is elkészülnek. Vedd fel velünk a kapcsolatot! 
Van lezárt várólista?
Nincs lezárt várólista, rendeléseiteket folyamatosan teljesítjük.
Nem romlik meg az anyatej postázás közben?
Nem romlik meg. Ékszer készítési célra tökéletes mind a fagyasztott-felengedett, mind pedig a frissen lefejt anyatej.
Hogyan dolgoztok az anyatejjel?
Magyarországon a legmodernebb eljárással dolgozunk. Az anyatejet nem porítjuk, hanem folyékony állapotban konzerváljuk. Ez az eljárás Magyarországon egyedülálló, külföldön is ritka, mert bonyolult, laboratóriumi körülmények között történik. Azért fejlesztettük ki ezt az eljárást, mert a többi metódus nem volt stabil, nem minden anyatejhez tudtuk használni. A legtöbb metódussal az anyatejek 30 százaléka az évek során megbarnul, megpenészedik. Minden anyatej más és más, ezért több receptünk van az anyatej feldolgozására attól függően, milyen tulajdonságokkal rendelkezik. 2 hét a konzerválási idő a beérkezés után. Az anyatejet végül szilárddá tesszük és külső védelemből műgyantába zárjuk.

Miért jobb ez az eljárás, mint a többi?

Számunkra nagyon fontos, hogy a legjobb minőségben dolgozzunk, hogy ékszered ékköve érdemes legyen nemesfémbe foglalásra. Az alábbiakban összegyűjtöttük az általunk használt eljárás előnyeit és hátrányait.

A folyékony konzerválási eljárás

Előnyei

A legstabilabb eljárás
Szennyeződésmentesen kezelhető
Az anyatejek 100 %-nál használható
Nem számít, hogy az anyatej mennyi időt töltött fagyasztás nélkül
Szebb, homogén felületet ad
Személyre szabható
Kisebb a sárgulási hatás az évek során
Strapabíróbb ékszer
Akár egy 1-2 mm-es kövek is készíthetők belőle
Nem kell megfőzni a tejet az eljárás során
A kő nagy részét nem a konzerváló anyag teszi ki
Tökéletesen színezhető
Szépsége jobban illik a nemesfémekhez
Teljesen buborékmentesen készíthetőek ékkövek és gyöngyök

Hátrányai

Sokkal drágább
Speciális laborfelszerelés szükséges
Több aktív munkát igényel

Kukkants be az anyatej megérkezése utáni elemzésbe az alábbi videón:
 
Nem sárgul/barnul meg az ékszerem?
Megfelelő viselés, gondozás és tárolás mellett az ékszered kiváló állapotban marad, mindössze 2 árnyalatot sötétedhet. Az ékszer hazakerülése után bizonyos időközönként ellenőrizzük az itt lévő kontroll köveden az esetleges változást és Téged is erre kérünk. Amennyiben valami miatt baja esik ékszerednek, ékszer karbantartást kérhetsz tőlünk.
Van szaga az anyatej ékszernek?
Az anyatejet konzerválva lezárjuk. Nem érintkezik levegővel, így nincs szaga az anyatej ékszernek az idő múlásával sem.
Hogyan dolgoztok a hajjal?
A hajat megtisztítva tesszük a műgyantába. Nem lehet rajta balzsam maradvány vagy hajformázó. 
Műanyag érzete van az ékköveknek?
A műgyanta egyfajta műanyag, ám a Mambrózia kövek és gyöngyök speciálisan kidolgozottak, ezért üveg érzetűek.
Vállaltok garanciát az ékszerekre?
Igen, az anyatejes részekre örök garanciát vállalunk és az ASZF-ben rögzített kereteken belül kellékszavatosságot.
 
Mitől különleges a Mambrózia?
Szinte kimeríthetetlenen tárházzal dolgozunk, maximálisan egyedi ékszereket készítünk. Ékszereink készítésekor a legfontosabb a precizitás.
Magyarországon a legmodernebb laborral rendelkezünk, konzerválási eljárásunk pedig tökéletes: a beérkezett anyatejet külön vizsgáljuk és állítjuk be hozzá a konzerválási eljárást. 
Külföldről rendelhetek?
Igen! Ebben az esetben plusz postázási költség merül fel, melynek mindenkori összegét a megrendelésedkor és a postázási információknál láthatod.
Hogyan fizethetek?
Átutalással vagy bankkártyás fizetéssel. A visszaigazolás és a végső egyeztetés után, a díjbekérő megérkezésekor tudsz fizetni.
Van részletfizetés? Hogyan működik? 
A részletfizetési lehetőséget a gazdasági események és a fő valuták emelkedése miatt határozatlan időre szüneteltetjük. 2022.03.04 Igen, van részletfizetési lehetőség. 2-3-6-9-12 havi részleteben lehet fizetni, az első részlet befizetésével egy időben kell beküldeni a mintáidat. A teljes összeg beérkezésekor kezdjük el az ékszered készítését. Visszalépés esetén az addig befizetett foglaló nem jár vissza.
Tervezem az ékszerem készítését! Tudok előre időpontot foglalni, hogy biztos legyen helyem?
Igen, természetesen! Itt teheted meg. Az időpont foglalásához 5000 Ft foglaló szükséges, mintádat akár már most küldd be, hogy konzerváljuk.
Hogyan mérjem a gyűrű méretem?
Minden esetben azt kérjük, ötvös által mért méretet adj meg nekünk. A házi mércével nem mindig pontos, előfordulhat, hogy rossz méretet vennél.
Hogyan mérjem a karkötő méretem?
Két módon lehetséges: 
1. egy meglévő ékszert kell lemérni azokon a pontokon, ahol össze szoktak kapcsolódni. Jelezd, ha így mérted.
vagy 
2. szorosan mérni a csuklót, melyre a karkötő készítésekor rászámolunk, hogy kényelmes legyen. Jelezd, ha így mérted.
Mennyi idő, míg elkészül az ékszerem?
A Neves Kincsem ékszerek 6-8 hét alatt készülnek el. A DNS ékszerek átlagosan 12-16 hét alatt, de bizonyos ékszereink hamarabb is elkészülnek. Vedd fel velünk a kapcsolatot! 
Milyen kedvezmények vannak?
Több ékszer vásárlásakor kedvezményeket adunk, illetve visszatérő megrendelőink is kedvezményeket kapnak. A kedvezményeket kuponkód felhasználásával vagy utólagos, visszaigazoláskori korrigálással érheted el.
Hogyan viselhetem az ékszerem?
Ékszereink kiváló minőségűek, ám hogy évtizedekig megőrizzék szépségünket, kímélni kell őket, ezért non-stop hordásra nem ajánlottak. A használati útmutatóban részletesebben olvashatsz a Mambrózia ékszerek gondozásáról.
Íme egy összefoglaló, hogyan érdemes ékszereket viselni.

Megsérült az ékszerem! Mi a teendőm?
Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!
Szeretnék kérdezni. Hol érhetlek el titeket?
Fagyasztott vagy friss anyatejből tudtok ékszert készíteni?
Mindkettő kiváló ékszer készítési célra, ám a fagyasztott anyatejet közvetlenül a postázás előtt engedd fel fokozatosan (ne mikrohullámú sütőben vagy tűzön melegítéssel) és tárold hűvös helyen.
Tudtok gravírozni az ékszerekbe?
Vannak olyan ékszereink, amelyekbe tudunk gravírozni. Kérdezz minket a lehetőségekről!
Egyedi ékszert szeretnék. Elkészítitek nekem?
Igen, a legtöbb ötletet meg tudjuk valósítani, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Ajándékba szánom az ékszert. Mire figyeljek?
Amennyiben tudod, mire vágyik a megajándékozott, úgy nyugodtan add le a rendelést. Ha nem, szívből ajánljuk ajándékutalványunkat - élményutalványunkat, melyet akár postán, akár elektronikusan kiküldünk, hogy a megajándékozott tervezhessen! Óriási élmény számukra!
 
Van ajándékutalvány?
Igen, bármilyen címletben kiállítjuk!  Akár postán, akár elektronikusan kiküldjük. Itt találod:KATT
Visszaküldhetem az elkészített ékszert?
Az egyedi ékszerekre más szabályok vonatkoznak, ezért az egyedi ékszerekre nem él, vagy csak speciális esetben az elállási jog. 
Milyen anyagokat használtok?
A legmagasabb minőségű anyagokkal dolgozunk, hogy ékszered is a legmagasabb minőségben készülhessen el.
Kifejezetten az anyatej szilárddá tételéhez kifejlesztett alapanyaggal,műgyantával, acéllal, nemesfémmel, melyek ötvös munkák, igazi bőrrel, prémium zsinórokkal. Számos esetben működünk együtt mesterekkel (ötvös, bőrdíszműves, acélműves). 
A webshopban látott árak változhatnak a rendelés folyamán?
Amennyiben speciális igény merül fel, bonyolult az ékszered elkészítése, változhat az ár, de az ár elfogadásáig nem végleges az ékszer rendelésed, attól elállhatsz. Beküldött anyatej esetén elállás csak az ékszertervre vonatkozhat, a rendelésre nem, anyatej konzerválás díját felszámoljuk.
Mindig lezárt és elfogadott árajánlat után kezdjük el ékszerek készítését, ezután már nem változhat a díj, csak ha váratlanul külföldre kell postáznunk vagy más, feláras ékszeralkatrészt választasz.  
Mitől függ, hogy van-e az ékszer árán felül egyéb díj?
Amennyiben speciális igény merül fel, bonyolult az ékszered elkészítése, változhat az ár: például egyedi anyatejes minta, bonyolult hajból készült rajz,  bonyolult ékszer, nemesfém ékszer készítés. Mindig lezárt és elfogadott árajánlat után kezdjük el ékszerek készítését, ezután már nem változhat a díj, csak ha váratlanul külföldre kell postáznunk vagy más, feláras ékszeralkatrészt választasz.
Mennyibe kerül a postázás?
Magyarországon belül GLS futárszolgálattal 12000 Ft felett a kész ékszer hazaútja ingyenes.
Íme egy kis videó a csomaglásról:
Biztonságos anyagokból készül az ékszerem?
Igen, amennyiben betartjátok a használati útmutatást. Az ékszert felügyelet nélkül gyermeknek nem szabad oda adni. 
 
Hogyan tudom követni, hol tart a készítési folyamat?
A webshopon leadott rendeléseknél minden állapotváltozásról tájékoztató e-mailt küldünk.
Hogyan tudok rendelni?
Fent találod a menüt, ahol böngészhetsz az ékszerek között, nekünk is írhatsz, és küldünk közvetlen linket a rendeléshez, illetve ide kattintva is eléred a webshopot: KATT
Vállaltok garanciát az ékszerekre?
Igen, 24 hónap garanciát vállalunk rendeltetésszerű használat mellet az ékszerekre, az anyatejes részekre is. 24 hónap után a garancia meghosszabbítható. Külön díj ellenében az ékszerek karbantartását, gondozását is vállaljuk. Az ékszer anyatejes részeire és konzerválási metódusunkra örök garanciát vállalunk.
Kérdésem van még, hol tehetem fel?
A termékeknél is kérdezhetsz, emailen (rendeles @ emlekekszer .hu), messenger üzenetben keress minket bátran!