Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Vállalkozási adatok

Üzemeltetői adatok

Péter-Dakó Ágnes E.V. (továbbiakban Emlék Ékszer Manufaktúra)
Cím: Szeged, Vedres utca 10. 6/36.

Levelezési cím: 6726 Szeged, Bérkert utca 34/3.
Telefonszám: +36303869102
Adószám: 68137953-1-26

 

Nyilvántartási szám: 51285126

Nyilvántartásba vevő hatóság: CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL. SZEGEDI JÁRÁSI HIVATALA

Bankszámlaszám: 11773353-09879830-00000000 (OTP Bank)

 

Tárhelyszolgáltató adatai
Név: UNAS Online Kft.

Cím: Sopron, Kőszegi út 14.

unas@unas.hu +36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

Békéltető testület

A Csongrád Megyei Békéltető Testület elérhetőségei:
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: +36-62/554-250/118
Fax: +36-62/426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Bevezetés - ÁSZF

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből oldalnak,  figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, az abban leírtakat elfogadja. Amennyiben kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk elérhetőségein szívesen állunk rendelkezésére.
Fogalmak meghatározása

ÁSZF - Általános Szerződési Feltételek. (rövidítve:ÁSZF) Az Eladó és a Vásárló jogait és kötelezettségeit magában foglaló leírás.
Fogyasztó, megrendelő, vásárló, vevő - Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből oldalnál vásárló magánszemély, cég vagy intézmény.
Eladó – Péter-Dakó Ágnes ev.
Adatvédelmi szabályzat - A Vásárlói adatok kezelésére vonatkozó nyilatkozat.

I. Általános szerződési feltételek

A szerződés hatálya

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatálya kiterjed az Emlék Ékszer  által kiadott ajánlatokra, rendelés-visszaigazolásokra, számlákra és minden egyéb az értékesítéssel kapcsolatos dokumentumokra.
Az ÁSZF -től történő bármely eltérésről csak írásban lehet megállapodni mindkét fél aláírásával.

Megrendelés - Fizetés - Szállítás

Megrendelés

Megrendeléseket kizárólag írásban, a szemelyesekszer.unas.hu illetve a www.emlekekszer.hu webshop címen veszünk fel, az abban foglaltaktól  e-mailben vagy facebook üzenetben egyeztetve, a Megrendelő kérésére térünk el.

Határidő vállalásunk a előleg és a minta beérkezésétől számított 6-12-36 hét, az előzetes elkészítési időről tájékoztatunk, de ettől 1-3 hónappal eltérhetünk, ezt Megrendelő tudomásul veszi. Amennyiben a minta beérkezésétől számított 6-12-36 héten belül nem készül el a megrendelés, abban az esetben Megrendelő a megrendeléstől elállhat, és a foglaló visszajár részére.

Az újrakészítés minden esetben meghosszabbítja a készítési időt 12 héttel.

A minta és az előleg/foglaló beérkezése után visszaigazolást küldünk.

 

 

A készítés előtt már csak minimális eltérés lehetséges (felirat szövege, színe, díszítés).
Az elkészült terméket a MPL, GLS futárszolgálattal küldjük, havonta kétszer fogunk ezután postázni, időt hagyva magunknak arra, hogy minden utómunka le tudjon rendben zajlani. Ez minden hónap 6-9 és 20-23 napja környékén lesz.


Fizetési feltételek

A fizetési feltételek a következőképpen alakulnak: 

2019.05.31. előtti rendelések: 

2000 Ft foglalót kérünk be, nemesfém és egyedi ékszerek esetén a teljes vételár 50%-át foglalóként kérjük be, 50-%ot pedig a termék elkészültekor. Az foglalóról számlát küldünk Megrendelő részére.
A fizetési feltételek változását alapvetően befolyásolja a vevők megelőző fizetési fegyelme, mely vásárlásonként kerül vizsgálatra.
Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből oldal fenntartja a jogot, hogy a fizetési feltételeket a számla kiállításának pillanatáig egyoldalúan megváltoztassa.
A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből oldal egyedi elbírálás alapján fenntartja a jogot, hogy egyes megrendelések teljesítését a megállapodott ajánlati ár teljes vagy részben történő előre kiegyenlítéséhez kösse.
Egy számla akkor tekinthető kiegyenlítettnek, ha annak teljes értéke a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből oldalhoz igazolható módon beérkezett.
Késedelmes fizetés esetén a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresét számítjuk fel késedelmi kamatként. 2019.05.31. utáni rendelések: 

A rendelés árát egy vagy több részletben lehet fizetni:

Az anyatejékszer egy különleges, egyedi ékszer. Nem mindenki engedheti meg, hogy egy összegben fizesse ki. A Mambrózia Manufaktúránél lehetőséged van több konstrukció közül választani. 

Konstrukciók:

 

 1. Egy összegben való kifizetés 
 2. Két részletben történő kifizetés (2% kezelési költség)
 3. 3 havi részletben való kifizetés (3% kezelési költség)
 4. 6 havi részletben való kifizetés (6% kezelési költség)
 5. 9 havi részletben való kifizetés (9% kezelési költség)
 6. 12 havi részletben való kifizetés (12% kezelési költség)

 Minden esetben akkor kezdjük el az ékszered készíteni, ha az ékszer teljes ára beérkezik.

 

Amennyiben szeretnél élni a részletfizetési lehetőséggel, jelezd nekünk.

 

A befizetés foglalónak minősül, mely nem jár vissza visszalépés esetén.
Az foglalóról számlát küldünk Megrendelő részére.
A fizetési feltételek változását alapvetően befolyásolja a vevők megelőző fizetési fegyelme, mely vásárlásonként kerül vizsgálatra.
Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer fenntartja a jogot, hogy a fizetési feltételeket a számla kiállításának pillanatáig egyoldalúan megváltoztassa.
A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer egyedi elbírálás alapján fenntartja a jogot, hogy egyes megrendelések teljesítését a megállapodott ajánlati ár teljes vagy részben történő előre kiegyenlítéséhez kösse.
Egy számla akkor tekinthető kiegyenlítettnek, ha annak teljes értéke a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszerhez igazolható módon beérkezett.
Késedelmes fizetés esetén a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresét számítjuk fel késedelmi kamatként.Szállítási határidőA szállítási határidőként megadott időtartam (6-12-36 hét) a minta beérkezésétől értendő, acél ékszer esetén a vètelár beérkezésétől. 

Az ékszer újrakészítése akár a vevői változtatások, akár készítői hiba miatt meghosszabbítja a készítési időt 6/12 héttel.

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer természetesen mindent elkövet a vevő igénye szerinti szállítási határidő teljesítése érdekében.
Amennyiben a Vevő érdekkörében felmerülő körülmény okozza a szállítás késedelmét, a szállítási határidő ennek megfelelően meghosszabbodik.
A Vevő abban az esetben is köteles a fizetési kötelezettségének eleget tenni, ha a terméket nem veszi át. Ez esetben a fizetési határidő lejártát a termék postázását számítva kell érteni.
Továbbá a Vevőt terheli a továbbraktározás költsége és a kárveszély oly módon, mintha a szerződéses terméket határidőben átvette volna.


Specifikus rendelkezések, reklamáció, felmondás, elállás

A termék specifikus jellemzői, reklamáció

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer kizárólag az általa elfogadott és kínált I. osztályú alapanyagokat használja, a Megrendelő tudomásul veszi, hogy ettől eltérni nem lehet. Kézzel készített termék lévén, a tervekhez képest eltérés lehet.
Termékeinket minden postázás előtt alaposan átnézzük, így biztosak lehetünk benne, hogy hibátlanul kerülnek a Megrendelőhöz. Amennyiben a Megrendelő mégis minőségi problémát vél találni a termékben, azt írásos formában (lehetőleg fotóval dokumentálva) 48 órán belül jeleznie kell az ekszeremlek@gmail.com címen. 48 óra letelte után a termékkel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el.
A berakattal kapcsolatban él a két éves jótállás, feltéve, ha az a rendeltetésszerű használat mellett, igazolható módon a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer hibájából történt mulasztás.
Utólag javított ékszerre csak abban az esetben él a garancia, ha a javítást a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer végzi!

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer állásfoglalása az ékszerek hibáiról:
- Első osztályú számunkra az az ékszer, amelyik minőségi műgyantából készül, hibátlan, buborék/krátermentes felülettel és normális buborék mennyiségű beltartalommal, igényes utómunkával, polírozva, fényezve kerül a dobozba és a vevőhöz!

Esztétikai velejáró, de az első osztályú minősítést nem veszélyezteti:

 • az ékszer belsejében előforduló 0,1mm-1,5 mm közötti buborék
  Ez a hiba az esztétikumot nem befolyásolja.
 • Hajas, anyatejes ékszer esetén a gyantába jutó apróbb szennyeződések, amelyek a mintában voltak a megrendelői csomagolás miatt.
 • Helytelen tárolás miatt (nem ajánlott hőmérséklet, uv sugárzásnak túlzott mértèkben kitett) besárgult az ékszer egésze
 • Selyemfény szórványokMivel a színek kiválasztása jellemzően monitoron történik, így minimális eltérés lehetséges.
Minőségellenőrzés a kész termék esetében minden alkalommal történik.

 

A terméket normál esetben a műgyanta teljes kötési idejére (10 nap) az Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer székhelyén ellenőrzi, amennyiben valami problémát észlel, javítja. 

Ettől eltérő esetben a megrendelő felelőssége a készítés utolsó lépésétől számított 10 napon belül az ékszert a szokásosnál nagyobb mértékben óvni. Amennyiben valamilyen probléma merül fel a korábbi kézbesítés ideje alatt, azt a megrendelő saját költségén javítjuk.

 

a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszernek felróható módon előre nem jelzetten hibásan kézbesített ékszer esetben a hiba mértékétől függő kompenzációt ajánlunk fel. A hibát a kézhezvételtől számított 2 napon belül jelezni kell az ekszeremlek@gmail.com címre, lehetőleg fotókkal dokumentáltan.

Az ékszer hibái a következők lehetnek:

-készítésből adódó szennyeződés

-karcolás 

-az anyatejes minta barnulása, feketedése

-leválás hordozó felületről

- rétegek egymásról leválása

- egyenetlen felület

-esztétikailag kifogásolható buborék (1,5 mm-nél nagyobb, rossz elhelyezkedésű)

-kráteres felület - felületi buborékok

-sorjás felület - öntési hiba, eldolgozatlan élek

-hibás ékszeralkatrész

-nagy mértékű eltérés a megrendelt és elkészített ékszer között

-ragacsos felület

-hibás tartalmú felirat

-hibás színű èkszer vagy felirat

-hibás, esztétikailag nem elfogadható minőségű felirat, kép

-hiányzó minta

-túlzottan puha, gumiszerű ékszer

-esztétikailag zavaró felülethatár egyenetlenségek (ezt mindig kihagyja a konkurencia az ASZF másolásból, mert nem érti. Pl  hajat eltakaró anyatejes réteg, a záró rétegek nem teljes terülése az ékszer külső felén, vagy csiszolt fém ékszer esetén )

-törött ékszer

-összekent ékszeralkatrész,

-összekent vagy homályos záró réteg

-felületből kitüremkedő részek, azok nem teljes fedése (virág, haj, stb)

 
A hibás termék hibáját elsősorban a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszernek kell jelezni. Ettől eltérő esetben az átvett ékszer garanciáját veszti, a javítás a megrendelő saját költségén történhet. 

 

Másodvélemény kérése és/vagy más általi javítása a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer írásos beleegyezésével történhet. 

 

Előfordulhat, hogy elfogy készítés közben a minta. Ilyen esetben a minta pótlását kérjük, kompenzációt ajánlunk fel. Ezért a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszernek soha nem szabad az összes rendelkezésre álló mintát elküldeni, csak abban az esetben, ha mintából csak egy van (pl. köldökcsonk). 

Olyan minta esetén, amelyből csak egy van, kizárólag úgy készítünk ékszert, hogy azokban a napokban csak azt az ékszert gondozzuk. Speciális, bonyolult, hibázási lehetőséget sokszorosára növelő alakzat kialakítása esetén növelt áron tudjuk elkészíteni. (Például spirálisan tekeredő haj köldökcsonkos ékszerben). Ilyen minta esetén az elkészítési idő is meghosszabbodhat.Rendelés  felmondás, elállás joga

Az egyedi termékek megrendelésénél speciális elállási jog érvényesíthető.

Ha a rendelés felmondása az foglaló bekérése előtt történik, úgy ennek következménye nincs.

Amennyiben a vevő a megrendelést követő 2 naptári napban visszamondja a rendelését, a vevő által megfizetett (foglaló/vételár) összeg 50%-a kerül visszafizetésre.
Amennyiben a visszamondás a megrendelést követő 3-14 naptári nap között történik, a vevő a megfizetett (előleg/foglaló/vételár) összeg 20%-át kapja vissza.
A megrendeléstől számított 15 naptári nap után az egyedi termék megrendelésénél az elállási jog nem érvényesíthető.

Az elállási szándékot a vevő köteles e-mail-ben jelezni a ekszeremlek@gmail.com e-mail címen. Ez esetben a foglaló/vételár visszatérítendő részét maximum 30 napon belül visszautaljuk.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére. Fenntartjuk a jogot az elállásjog felülbírálására a munkafolyamatok függvényében (pl. ha már elkezdődött az ékszer alkatrész beszerzés, minta konzerválás, stb.).
Amennyiben a rendelés felmondása az ékszer elkészülte után történik, úgy Megrendelő köteles 100% vételárat megfizetni a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer részére. A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer jogosult az esetlegesen ezen túlmenő kárát is érvényesíteni.

Amennyiben a vevő az ékszer tervének véglegesítése után változtatást eszközöl, úgy a munkafolyamat függvényében az ékszer teljes árán felül újrakészítési költséget számítunk fel, mely az egyeztetett ékszer ára vagy a munkafolyamat állása szerint az ékszer árának egy része. 

Az újrakészítés minden esetben meghosszabbítja a készítési időt 6-12 héttel.


A megrendelés a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló rendelet alapján internetes vásárlásnak minősül.
Viszont mivel minden termék egyedi termék, így a következő vonatkozik rá:
14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
a) ………
b) …….
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

 

Garancia
Termékeink belső részeire rendeltetésszerű használat mellett 24 hónap garanciát vállalunk.
A javítható hibákat a garanciálisan javítjuk, nem javítható gyártási hibák esetén a terméket kicseréljük. Amennyiben sem javítani, sem cserélni nem tudjuk a terméket, úgy a vevő választhat árleszállítást vagy élhet elállási jogával. A garancia kizárólag a rendeltetésszerűen használt és gyártási hibás termékekre érvényes. A postázási költséget oda és vissza mi álljuk a Magyarországon belül. Külföldi postázás esetén az oda-vissza postázás többletköltségét a Megrendelő fizeti.

Egyéb probléma esetén is készséggel állunk rendelkezésedre, azonban ez esetben a javítás költségét neked kell fizetned.


Vis Maior

Semmilyen vis maiorból eredő késedelmes szállításért a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer nem vállal felelősséget. Amennyiben a vis maiorból származó akadályoztatás 6 hónapnál hosszabb, a feleknek jogában áll a szerződéstől való elállás.

Egyéb feltételek

Az itt nem szabályozott kérdésekben a PTK vonatkozó rendelkezései az irányadóak.
Minden egyéb esetben a felek törekednek a mindkettőjük számára elfogadható megoldásra.

Jelen Általános Szerződési Feltételek érvényessége

Minden konkrét szerződéskötéshez és megrendeléshez a mindenkor érvényben lévő ÁSZF van hatályban.
Jelen ÁSZF érvényességi határideje a következő ÁSZF kibocsátásáig tart.

Adatvédelem

II. Adatvédelmi szabályzat

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer a részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára. Ez alól kivételt képez a Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer csomagküldéshez szerződött alvállalkozója. A csomagküldéshez, partnereink címét ki kell adnunk a szállítmányozó vállalat részére.
A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Emlék Ékszer a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

A megrendelésének rögzítésével a vevő elfogadja az Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer adatkezelési elveit.

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer nem használja fel a megrendelők adatait hírlevelek küldésére. Az adatok nem kerülnek marketing célú felhasználásra és nem kerülnek át harmadik fél részére ilyen célból.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.tv. rendelkezései az irányadók.

Vásárlási tudnivalók
AZ EGYEZTETÉS
Felveszed velünk a kapcsolatot a www.facebook.com/emlekekszer oldalon vagy a rendeles@emlekekszer.hu email címen.

Egyezetünk a terveidről, nagyságrendileg meghatározzuk az árat. Ékszer tervezést, konkrét ötletelést csak a
beérkezett foglaló után vállalunk, megértéseteket köszönjük!
WEBSHOP ÉS MINTA BEKÜLDÉS
Leadod a rendelésed a webshopban (segítünk, ha elakadsz :) )

Visszaigazolunk, levonjuk az esetleges kedvezményeket

Kiküldjük a csomagolási és postázási instrukciókat

Jelzést küldünk a minták beérkezéséről.
FIZETÉS
Kiküldjük a díjbekérőt. Fizetés két módon lehetséges: előre utalással a rendeléskor, vagy egyedi esetekben foglaló
befizetésével, a végleges árnak az ékszer készítés megkezdésig kell beérkeznie.
Fizetés csak átutalással lehetséges.
Várakozás :)
Grafikai és egyéb terveket küldünk, ha az ékszer tervezést igényel.

Véglegesítjük az ékszertervet.

Értesítést küldünk az ékszer készítés megkezdéséről.

Fázis fotókat kérdések esetén, eldöntendő kérdéseknél küldünk.

Egyedi ékszerek lévén átlagosan 6-8-12 hétig készülnek ékszereink, de ettől eltérhet az készítési idő.

Kérésre díszoklevelet állítunk ki, hogy ékszered készül.
Az elkészült ékszer
Fotót küldünk a kész ékszerről.
CSOMAGOLÁS, POSTÁZÁS
Ha szükséges, címet és időpontot egyeztetünk. Csomagunkat futárral küldjük!
VISSZAJELZÉS
Örömmel fogadjuk a visszajelzéseket :)
Jótállás
2 év jótállást vállalunk a kezelési útmutató betartása mellett az ékszereinkre, de ezután is fordulhattok hozzánk
bizalommal!

A mintáitokat 2 évig őrizzük!