Jelenleg augusztusig teljesen tele vagyunk, így megrendelést nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Mikor újra tudunk megrendelést fogadni, visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan októberben tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből hírei, cikkei
Ági
Ági
2022.05.10 08:49

Kézi vagy gépi fejés

Kézi vagy gépi fejés

Lehet kézzel anyatejet fejni? Közfelfogás szerint mindenkinél a felszerelés egy mellszívó, azonban megosztom a tapasztalataimat, hátha segítség lesz neked!

A nővér megkérdezte, hogy megfoghatja-e a mellemet, hogy segítsen fejni. Persze, hogy engedtem, hiszen volt egy 3 órás babám, és bármit megtettem volna érte. Ráadásul a testem éppen ételt készített neki, milyen csodálatos lenne, ha rögtön sikerélménnyel kezdenénk!? Ő volt a második babám és azt hittem, mindent tudok, amit a szoptatásról tudni kell. A nővér fogott egy műanyag kanalat, kinyomott belőle egy kis sűrű, sárga kolosztrumot, majd megetette a 3 órás kisfiamat! Varázslatos volt a felfedezés, hogy mindez gép nélkül ment végbe!

Azt mondta nekem, hogy minél többet fejek le az első napokban, annál többet tudok később termelni. Még a nagylányomnál volt olyan elképzelésem, hogy ha lehet, tejleadással is segítsek másokat, de a testem úgy döntött, hogy csak a saját babámnak termel eleget, és ez így volt rendjén.

Az első gyermekemtől kialakult egy szeretet-gyűlölet kapcsolatom a pumpámmal. De visszatérve a mostani helyzetre, amikor a nővér arra bátorított, hogy kézzel fejjem ki az anyatejet, elámultam.

Nagyon kevés szó esik a kézi fejésről, mintha mellszívó nélkül nem is lehetne anyatejet fejni. Rengeteg kérdés merült fel bennem, azt hittem, hogy a kézi fejés lassú, macerás és elavult.

Ám annyira belejöttem, hogy három hónapig hozzá sem nyúltam a fejőgépemhez, és kézzel fejtem ki egy-egy decit.

Mire fél éves lett a babám, már volt annyi anyatej készletem, hogy alig fért a mélyhűtőbe és a férjemnek is át tudtam adni néhány étkezést, hogy néha ki tudjak szökni egymagamban néhány órára.

Remélem, hogy neked is hasznos ez a kis összefoglaló a kézi és a pumpás fejés összehasonlításáról! Próbáld ki bátran!