Jelenleg októberig a teljes kapacitásunk betelt, így megrendelést meghatározott időpontokban igazodunk vissza. Legközelebbi visszaigazolás: 2024.07.22. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan decemberre tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből hírei, cikkei
Mambrózia
2021.11.07 14:24

Anyatej ékszer készítése házilag II.

Bő két éve kezdtük meg ezt a cikksorozatot, ám valamilyen rejtélyes oknál fogva elnyelte az éter. Ezért most újra megírjuk: kicsit más szemszögből, hátha segítségedre lesz.

"Sad" fact az anyatej ékszer DIY videókról

Alapvetően ami az Internetre kikerül ezzel a témával kapcsolatban, az tele van valótlansággal és felszínes, nem közölt információkkal.

Hogy miért?

Ha professzionális szinten foglalkozik valaki ezzel, sok olyan készségszintű előkészülete, mozdulata, utómunkálata van, melyet nem is látsz vagy veszel észre. Ideális esetben tehát erős műgyantás múlttal érdemes nézni a videókat. Ez a tudás már nem áll meg a keverd össze és öntsd és várj, míg megszilárdul triásznál. Az anyatej ékszer készítése a műgyantával foglalkozóknak egy külön szakterület merőben új ismeretanyaggal, mely a régi tudására és tapasztalatára épül vagy azon bukik meg. Sok mindent újra kell tanulni, mert az alapanyagok használata módosul és kiszélesedik. Ezzel a tudásszinttel már nem az ingyenesen megszerezhető információból tanulunk, hanem mentoroktól, tanulócsoportoktól, saját sikertelenségünk és kísérletezésienk tapasztalatán.

 

Akik elszórják az interneten ezeket a kis morzsákat, két dolog miatt teszik:

Az egyik, hogy maguk is tapasztalatlanok és két lépéssel járnak előtted.

A másik, ha (magyar léptékkel csak professzionális szinten megfizethető) képzést, mentorálást, alapanyagokat szeretnének eladni neked.

Hmm ...

Ebből adódik a kérdés, hogy egy kezdő el tud-e készíteni egy ilyen ékszert saját magának?

A válasz igen is meg nem is.

Hogy miért?

A műgyantás és az anyatej ékszer DIY csomagok videói és leírásai nagyon egyszerűnek tűnnek. Legyen az két komponensű vagy uv gyanta, csak kever és önt, megszilárdít és tadam, kész a kincs. Ám ez nem így van. Ez egy trükk, mely bedobatja veled a rulett asztalra téted. Látod a szemeddel, mindent pontról pontra követtél és Neked nem úgy sikerült. A legrosszabb, ha először ezt hiszed, hogy sikerült. Majd hónapokkal, évekkel később veszed észre, hogy nem lett tökéletes az eredmény, mert megromlott az öntvényedben az anyatej.

Az anyatej ékszer készítése sok esetben nagyon személyes dolgonak minősül és sok édesanya magának szeretné elkészíteni és ez teljesen érthető. Nem is szeretnénk róla senkit lebeszélni. Ám fontos tudnod, hogy anyatej ékszereket csak kompromisszumokkal lehet otthoni körülmények között készíteni.

Akkor való Neked az anyatej ékszer személyes elkészítése:

- ha megtartasz egy kevés anyatejet, felkészülve arra, hogy rögtön vagy évekkel később megy tönkre az ékszered.

- ha nem jelent gondot, hogy az anyatej köved nem lesz szép (tudjuk, hogy minden anyának a sajátja a legszebb)

- nem jelent gondot, hogy az anyatej köved öntési hibás lesz

- csak szilárd formában szeretnéd megőrizni, a színe és a textúrája, frissessége nem lényeges.

 

Tanácsok, ha belefognál:

1. Őrizz meg egy kis anyatejet, hajat, stb., hogy évek múlva is készíthess, vagy készíttethess.

2. Bármi megromolhat, tönkremehet a gyantában, ha nem jól teszik bele

3. Saját recept kisérletezése helyett vegyél DIY csomagot. Vigyázz, csak az anyatejek 85 százalékára megfelelő a változatos összetételük miatt.

4. Első a higiénia: az anyatejet steril körülmények között fejd, tartsd. A készítés során is fontos a sterilitás.

5. A vegyszerekkel vigyázz: ne a gyerekek vagy a konyha közelében készítsd és lehetőleg ne is a közelükben várd a megszilárdulást.

6. A biztonság az első. Gondoskodj a szemed, bőröd, nyálkahártyád, tüdőd és környezeted védelméről.

7. Ne kezdd el rögtön árulni vagy ajándékozni. Ebbe a hibába esik a legtöbb édesanya. Az első sikerélmény nagyon nagy hajtóerő és a segítő beállítottságú embereknél különösen erős a vágy, hogy másoknak is elkezdjék készíteni. Ha el is készíted, az első pontra a másik édesanya figyelmét is hívd fel. Ez egy bizalmi munka. Az általad másnak készített ékszer eszmei értéke felbecsülhetetlen, egész életedben felelős vagy érte, garancia ide vagy oda.

8. Ha szeretnél később másoknak is ékszereket készíteni, kezdj el tanulni először a műgyantáról, vállalkozásról, hogy sikeres vállalkozást építhess fel. Fogadj tapasztalt mentort, hogy recepted és eljárásaid tökéletesíthesd. (Mi nem tudunk mentorálást vállalni most, 2021 végén)

Őszintén remélem, hogy tudtam segíteni. Ha igen, dobj egy lájkot a Facebook vagy Instagram oldalunkon valamelyik képünkre.