Csak hajas ékszert szeretnél készíttetni velünk? Használd a HAJCSODA kuponkódot 12.300 Ft kedvezmény igénybevételéhez! A DNS mentes és YID ékszerekre a kuponkód nem vonatkozik.

2024. március 1-4-ig webshopunk korlátozottan elérhető. Kérdés esetén írj nekünk!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből hírei, cikkei
Emlék Ékszer Manufaktúra
Emlék Ékszer Manufaktúra
2019.08.03 11:04

Az anyatej ékszer elkészítési ideje

Miért olyan sok idő, míg elkészül az anyatej ékszerem, babahaj ékszerem? 

Napjainkaban egyre elterjedtebb az online vásárlás, így sok olyan dologhoz hozzá juthatunk, amiért az internet megjelenése előtt sokat kellett utazni, vagy egyáltalán nem is tudtunk. 

Felgyorsult világban élünk, ahol a polcról leemeljük a kívánt terméket, s már a kézművesek is szűk határidőt vállava egészen egyedi dolgokat készítenek nekünk.

Szerencsére az anyatejes ékszerekre egyre nagyobb az igény. Ezért nagyon sokan külditek be megrendeléseiteket. Sokan kinéztek egy alkalmat, amelyre el szeretnétek készíttetni a DNS ékszer kincseteket, ám sajnos erre nem mindig van lehetőség, hacsak nem gondolkodtok nagyon előre.

Nagyon ritka dolgot csinálunk: anyatejből olyan ékszereket, amelyeket Ti tervezhettek meg. Nagyon nagy az igény a kézzel készült termékekre, ezen belül a mi ékszereink extra bonyodalmasak elkészítés szempontjából. A legkisebb gyöngy is több óra munka, a legegyszerűbb ékszer is sokszor bonyolultabb, mint az ember elsőre gondolná.

Nem ipari előállítóként véges számú megrendelést tudunk egy hónapban elkészíteni. Ebbe bele kell számítanunk az esetleges leállásokat, betegségeket, készítési időket, hibákat, melyeket javítanunk kell, készlethiányt, a felénk történt hibás teljesítéseket.

Egy hónapban nagyságrendileg 20-30 ékszert készítünk. Ezek az ékszerek nagyon változóak, nem sorozatokat, hanem teljesen egyedi dolgokat készítünk a Ti leírásotok alapján, így nagyon kell figyelnünk, hogy minden részlet egyezzen a Ti elképzelésetekkel.

Az anyatej konzerválási ideje elég hosszú, körülbelül 2 hét, ezért megérkezés után rögtön neki látunk. A műgyantával dolgozni elég időigényes, különböző munkafolyamatokhoz, hogy folytatni tudjuk, várni kell több órát, de akár több napot is. 

Van, hogy a készítéshez szükséges alapanyagok beszerzésének ideje is hosszú, mert a kiválasztott alapanyag nincs készleten, vagy például hibásat, eltérő színűt küldenek.

Az anyatejes ékszereknél - tapasztalat ide vagy oda - benne a van a hibázási lehetőség. Ezt természetesen próbáljuk minimalizálni. Ha valamit elrontunk, azt javítanunk kell, vagy teljesen újra kezdenünk, ilyenkor az addig készítéssel töltött idő kárba vész. Elég egy rossz mozdulat, egy rosszkor jött, előre nem jelzett zápor, mely megváltoztatja a páratartalmat, stb.

Az elmúlt 2 év tapasztalata azt mutatja, hogy megrendelőink 30 százaléka olyan ékszet szeretne, ami eddig nem volt kínálatunkban, meg kell alkotnunk, terveznünk. Ezeknél a teljesen egyedi ötleteknél van, hogy a szokásosnál is többet kell várni, persze nem minden esteben.

A fentiek alapján reméljük, hogy érthetőbb, miért kell várni sokat, van hogy többet, van hogy kevesebbet az ékszereitekre. Senkit sem hagytunk még ékszer nélkül, de minden esteben mindenkitől a türelmét szoktuk kérni. Ezzel gyorsítja meg a legjobban saját ékszere elkészítési idejét.

A fentiek közül egyetlen kibúvó van, hogy anyatej ékszered gyorsabban elkészüljön. 2019. szeptemberében bevezettük a 6 hét alatt készülő ékszereinket. Ezeket az ékszereket itt találod: KATT

Köszönjük minden eddigi és jövendőbeli megrendelőnknek a türelmét! Ha egy ékszer készen van, az már örökké az övé <3!