Jelenleg szeptemberig teljes kapacitásunk betelt, így megrendelést meghatározott időpontokban igazodunk vissza. Legközelebbi visszaigazolás: 2024.06.20. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Oktoberre visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan decemberre tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

A Mambrózia Manufaktúra - Emlék Ékszer anyatejből hírei, cikkei
Ági
Ági
2023.06.16 08:20

Dávid apai tapasztalatai

Dávid apai tapasztalatai

Borok, bonbonok, ékszerek és… szoptatás? Igen, ezúttal egy különleges és személyes témát hoztunk nektek Apák napja hetére.

Az élet útjain, a szülőség mérföldkövei között bolyongva sohasem érezzük magunkat egyedül, ha osztozhatunk mások tapasztalataiban. Így találkozhattunk Sziszivel és férjével, Dáviddal, akik a Lajos-Király Manufaktúra tulajdonosai, akik életüket a ribizliből készített finomságoknak szentelik, mint a ribizlibor, a ribizliszörp, és a bonbon. Sziszivel évek óta fő téma az ékszerek és a ribizli. Éppen 3 éve rendelte első anyatejes ékszereit, és azóta számos alkalommal együttműködtünk, mi is nagy örömmel kóstoljuk finomságaikat.

Ma Dávidot kérdezzük apák napja alkalmából, mert az apai tapasztalatokról keveset hallunk, főleg a szoptatás kapcsán.

Szerinted a férfiaknak és/vagy az apáknak van beleszólásuk a szoptatásba? Miért vagy miért nem?

Szerintem ez nő függő, alap esetben van de minimális. Szerintem egy férfinak ebben segítenie kell a nőt, hogy a lehető legjobban menjenek a dolgok főleg az első gyermeknél és szoptatás elején. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban ez a két fél megbeszéli és a nő bevonja a férfit is.

Mit tudtál a szoptatásról, mielőtt szülő lettél?

Azt hogy ez egy normális természetes dolog és magától értetendő

Mik a legfontosabb dolgok, amelyeket az apaság felé vezető úton megtanultál a szoptatással kapcsolatban?

Azt hogy közel sem magától értetendő. A mai nők többsége ódzkodik vagy tart ettől vagy nem is foglalkozik vele annyit mert van tápszer és az kényelmesebb is számára mert az apa is megtudja oldani. Ezért nagyobb szerepe van a férfiaknak, hogy jobban támogassa a szoptatást mert ez egy nagyon fontos dolog

Van olyan dolog, amit szerinted minden apának ismerni kellene a szoptatással kapcsolatban?

ez egy jó dolog amit erősíteni kell a párunkban kitartani mellette és segíteni kell mert ez a természet rendje

Te kitől tanultál, informálódtál?

Feleségemtől és tanácsadótól

Férfiként milyen módon támogatják a férfiak azokat a nőket, akik a szoptatást választják?

Szerintem ezt nem lehet kategorikusan megmondani ezt érezni látni kell miben tud segíteni és persze beszélni róla mert úgy lehet igazán segíteni ha a férfi tud a nehézségekről amit a nő átél.

Van észrevételed a szoptatással kapcsolatban?

Nekem fájó hogy a tápszer mennyire általános és alapvető dolog egy baba életében szerintem túlságosan elkényelmesedtünk. 


Reméljük, hogy Dávid szavai más apákat is inspirálnak és segítenek!

Boldog apák napját kívánunk mindenkinek!