Jelenleg augusztusig teljesen tele vagyunk, így megrendelést nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Mikor újra tudunk megrendelést fogadni, visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan októberben tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

Tudnivalók
Ági
Ági
2022.05.02 13:17

Mi az anyatej ékszer

Mi az anyatej ékszer

Újkeletű? Igen!

Hihetetlenül érzelmes és szép? Egyértelműen.

Olvasd tovább és fedezd fel az anyatejes ékszerek mögött meghúzódó történetet – hogyan kezdődött, ki vásárolja meg és miért. Mivel mi, a Mambróziánál nagyon szenvedélyesen foglalkozunk azzal, amit csinálunk, szeretnénk megosztani Veled, hogyan készülnek az anyatejkövek, milyen sokféle az anyatej és hogy ezek a különbségek hogyan eredményezik az egyedi, megismételhetetlen darabokat, amelyeket szakszerűen készítünk kézzel.


Mi az az anyatejes ékszer?

Az anyatejjel készült ékszerek a babakor emlékei, az anya és a gyermeke közötti szoptatási kötelék intimitásának szimbóluma, valamint annak a csodálatos bravúrnak az ünnepe, amelyet anyaként véghezvittél.


Darabjaink az anyaságot ünneplő ékszerek és emlékőrzés nagy hagyományába illeszkednek: a hajtincsektől, tejfogaktól a babatakarókig, első cipőkig számos emléket megőriznek az anyák. Legyen szó egy meghitt emlékről magadnak vagy ajándékról szeretteidnek, anyatejjel készült ékszereik bebetonoznak egy pillanatot, amely túl hamar elmúlik. A Mambróziánál büszkék vagyunk arra, hogy egyedi és személyes darabokat készítünk, amelyek egy még szebb élmény gyönyörű szimbólumaivá válnak. Egytől egyig kincsek, amelyek nem csak egész életedben emlékezetetni fog, hanem a gyermekednek is átadhatod majd.


A szép medáloktól a jellegzetes gyűrűkig, elegáns fülbevalókig és elbűvölő karkötőkig kézzel készített ötvösmunkák, melyek az édesanyák saját anyatejből készített ékköveket vagy gyöngyöket tartalmaznak. A fehér opálra, igazgyöngyre, tejkvarcra emlékeztetnek. Minden anyatejkő személyre szabott és teljesen egyedi, pótolhatatlan emlékként szolgál az anya és gyermeke közötti közelségről, a szereteted és odaadásod ünnepe, valamint kedves emlékeztető arra, hogy a kötődés közted és gyermeked között megmarad és soha nem ér véget, csak átalakul.


Miért az anyatejes ékszer?

Az anyatejjel készült ékszerek lehetővé teszik a szoptató anyák számára, hogy megünnepeljék „szoptatási útjukat”, ami a szoptatáshoz szükséges elszántság és kemény munka emlékeként szolgál – és a szoptatás által táplált érzelmi közelséget és kötődést képviseli.

Akár szoptatsz, akár szoptattál, ékszereink segítenek az megünnepelni „szoptatási utad”, hiszen nemcsak a szoptatás által megkívánt nehéz – és gyakran fájdalmas – munkáról, hanem az általa létrehozott és táplált érzelmi kötelékről is emléket adnak. Rendkívül megnyugtató nézni, ahogy a baba fizikailag és érzelmileg is fejlődik, és tudni, hogy ez a fejlődés közvetlenül neked köszönhető. Az anyatejes ékszerek nagyszerű módja annak, hogy emlékezzünk erre a teljesítményre és arra, hogy mire volt szükség ehhez, miközben megünneplitek a kettőtök tartós kötelékét.

Nem furcsa ez egy kicsit?

Amikor elmondjuk az embereknek, hogy anyatejből készült ékszereket készítünk, általában kétféleképpen reagálnak: vagy szeretik, vagy furcsának tartják.

Értjük. Sokunk ösztönösen az anyatejes ékszert egy csodálatos élmény erőteljes szimbólumának tekinti. Mások számára azonban furcsának tűnhet. Vannak, akik azt mondják, hogy ez nem nekik való, és ezt tiszteletben tarthatjuk. Ám azok számára, akik értékelik a mögötte rejlő érzelmet, az anyatejből készült ékszerek egy gyönyörű, tmúlandó élmény tartós emlékeztetőjévé válnak. Érzelmi, sőt,az ősi kapcsolatot magába foglalja, és mély jelentőségű történetet mesél el. Az aprólékos eljárásnak köszönhetően pedig ugyanolyan higiénikus és tartós, mint bármely más ékszer, amelyet birtokolsz.

Ki készíttet anyatejes ékszert?

Ajándék lehet férjtől feleségnek, anyától anyának vagy anyától gyermeknek, vagy akár a múlandóság értékes emléke, minden anyatejjel készült ékszerünk egy különleges pillanatot örökít meg, amely túlságosan gyorsan elszáll. Ezért küldetésünknek tekintjük, hogy időtálló, személyre szabott darabokat alkossunk, amelyeket a jövő nemzedékei is átörökíthetnek.

Mikor kezdődött ?

Nálunk 2015-ben ezelőtt kezdődött, amikor még Magyarországon még egyáltalán nem lehetett anyatej ékszert készíttetni. Az anyatejből készült ékszerek eredete húsz évvel ezelőttre nyúlik vissza, egy innovatív édesanyához az USA-ban, aki a porított anyatejet gyantával kombinálta az első anyatejes kövek létrehozásához.

Amikor én (Ági) először találkoztam azzal a gondolattal, hogy anyatejből készítenek ékszereket, lenyűgözött. Akkoriban szoptattam született a lányom és fél éve szoptattam, és szoptató anyaként megértettem a szoptatás mélyreható jelentőségét – és a néha váratlan kihívásait is.

A kíváncsiságtól és a csodálattól felocsúdva elkezdtem kísérletezni a saját tejemmel, konzerválni, különböző technikákkal semlegesíteni, a szárított tejet gyantával összekeverni és önteni, majd idővel kisérletezni, hogy mindenféle anytejből ékszer készülhessen, létrehoztam a mára jellegzetes anyatej ékköveinket. Sok próba és tévedés révén tökéletesítettem az anyatejkezelési folyamatot, és hamarosan olyan anyatej ékszereket kezdtem készíteni, amire még ma is büszke vagyok. Egyénileg és kézzel, magamnak – majd szájról szájra terjedve a hír, barátaimnak és ismerőseimnek, majd 1 évvel később már hivatalos vállalkozóként Nektek.

Ez egy személyes utazás

Az anyatejjel készült ékszerek a gyermekeddel való szoptatási élményed egyediségét szimbolizálják minden egyes ékkő révén. Ez egy szép és mélyen érzelmes módja annak, hogy megemlékezz életed ezen időszakáról.

A szoptatás rendkívül személyes folyamat, amely minden anyára és gyermekére jellemző. Nincs két azonos szoptatási történet. Egyes anya-baba párosnak könnyebb, míg másoknak több erőfeszítésbe telik. Előfordulhat, hogy az egyik anyának bőséges a teje, míg egy másiknak egyik napról a másikra elfogyhat. Sőt, testvérek között is nagy különbség lehet. A Mambróziánál elismerjük, hogy minden élmény egyedi, és minden élmény megérdemli, hogy emlékezzünk rájuk, tiszteljük és ünnepeljük.

Az anyatejkő egyedisége

Minden anyatej más és más, és ezek a különbségek teszik egyedivé és személyessé az anyatejkövet és az ékszert.

Minden anyatej színe, sűrűsége és árnyalata eltérő. Az egyik anyatej több fehérjét tartalmaz, ami fehérebbé teszi a tejet, és világosabb, fehérebb színt ad az anyatejkőnek vagy az anyatejnek. Néhány tej magasabb zsírtartalmú, így gazdagabb minőséget ad, és krémesebb megjelenést kölcsönöz a darabnak. Ha a tej vizesebb, akkor könnyebb, áttetszőbb megjelenésű köveket vagy középpontot kaphat. Ha a tejben sok a cukor, az anyatejkő sűrűbbnek és átlátszatlanabbnak tűnhet.

Az anyatej összetétele a szoptatás adott szakaszától is függ. Amikor először kezd el anyatej termelődni újszülöttnek, az magas zsír- és fehérjetartalmú. Ahogy a baba növekszik, a tej összetétele a gyermek változó szükségleteinek megfelelően változik. Aztán, amikor elkezdődik a hozzátáplálás, az anyatej vizesebbé válik, és kevesebb fehérjét tartalmaz, mivel a baba ezt a fehérjét máshonnan kapja. A korábbi anyatej már egyetlen etetés alkalmával is valamivel vizesebb, mint a néhány perccel később érkező, fehérjében gazdagabb tejhez képest. Bizonyos értelemben ez lehetővé teszi a kisgyermek számára, hogy „igyon”, mielőtt „enne”.

Miután konzerváltuk az anyatejet, az ugyancsak folyékony preparált anyatej ugyanazokat az árnyalatokat és színeket tükrözi, mint az eredeti anyatej. Emiatt előfordulhat, hogy a Te anyatej ékköved kissé eltérő árnyalatú lesz, mint a rendelés leadásakor webshopos képeink színe. Mindezek az apró variációk teszik egyedivé és személyessé az anyatejből készült ékszereket, és ezek bemutatása az egyik kedvenc része az egész folyamatnak. Soha nincs két egyforma darab.

Díszítőelemek hozzáadása és egyedi ékszerek készítése

A díszítőelemek olyan apróságok, amelyeket hozzáadhatsz az anyatejes ékkövedhez, hogy még jobban személyre szabhasd és izlésednek megfelelőve tedd. Lehetszínezni, csillámokkal díszíteni vagy selyemfényezni, arany vagy ezüst pelyheket kérni, valamint a baba köldökcsonkjával és hajfürtjével is díszítheted. Akár több különböző díszítőelemet kombinálsz, akár csak egyet adsz hozzá, nagy odafigyeléssel kidolgozzuk, megkomponáljuk ékszered.

SZÍN

Az egyik leggyakoribb díszítési elem színezés , amelyet elsősorban a születési kő színeire vagy egyéni ízlésetekre alapozunk. Az anystej kifehérítése vagy teljesen fekete ékkövek létrehozása a kedvencetek. A meleg, mélyvöröstől, a jégkékig,az anyatej kő színei és árnyalatai jelentőséget és szépséget adnak minden anyatejjel készült ékszernek. Szoktak színezést kérni pusztán azért, mert tetszetős, és az égkék és a rózsaszín is népszerű választás.

PELYHEK ÉS CSILLOGÁS

Ha inkább semleges vagy letisztult ékszert szeretnél, érdemes lehet más elemekkel is számot vetni, például arany- vagy ezüstpelyhekkel . Az aranypehely nagyszerű ötlet, ha túlnyomórészt arany ékszereket viselsz, míg az ezüstpelyhek ideálisak az ezüst szerelmeseinek. Annak érdekében, hogy még több választási lehetőséget biztosítsunk, kínálunk arany pelyheket sárga és rózsaaranyból is, mindig 24 karátos aranyat használva, amely nem színeződik az idő múlásával.

Az anyatejkő opálozása az opál halvány, tejszerű megjelenését kölcsönzi neki. Ez a hatás a lágy színfoltokon játszik szerepet, és ha a napon látjuk, a szivárvány összes színét kiemeli, gyönyörű pasztell tónusokkal. Be kell vallanunk, hogy nem tudunk betelni ezzel a díszítéssel – sőt, ez a személyes kedvencünk.

A selyempor vagy a gyöngyszerű csillogás is képrázatos megjelenést kölcsönöz anyatejes ékszereinek. Ez egy népszerű lehetőség a gyöngy alakú kövek esetében, és nagyszerű módja annak, hogy fényt adjon anélkül, hogy elfedné magának az anyatejnek a hiteles megjelenését.

NYOMTATOK

Gyermeked kéz- vagy lábnyomának hozzáadása az anyatejjel készült ékszerekhez nagy különlegesség és az egyik kedvenc módja annak, hogy megörökítsük és emlékezzünk arra, hogy gyermeked milyen apró volt.

HAJTINCSEK ÉS KÖLDÖKCSONK

Az ékszer további személyre szabásához a baba hajfürtjét vagy bármi mást is megőrizhtesz.

FELIRATOK HOZZÁADÁSA

Végül hozzáadhatjuk a gyermeked nevét, születési dátumát vagy egy kis üzenetet a nagyobb anyatejkövekre, az általad választott betűtípussal. 14 féle, különleges fényű (arany, ezüst, szivárványos, stb.) szín közül választhatsz.


Mivel tudjuk, hogy mindenki másképpen álmodja meg ékszerét, a lehető legtöbb módot kínáljuk az anyatejes ékszerek személyre szabására és – még az anyatejen kívül is. Tervezőként pedig Te alakíthatod és alkothatod meg azt az anyatejkövet, amely a legjobban tükrözi saját stílusodat, ízlésedet és személyiségedet.

Kézzel készített ékszerek

A kézzel készített ékszerek egyediek. Azt az intimitást tükrözi, amelyet ékszerészekként minden alkotott darabunkben benne van, bemutatva azt az energiát és szenvedélyt, amelyet az egyes darabok kézzel történő elkészítésébe fektetünk.

Mivel anyatejes ékszereink minden részét kézzel készítjük, nem tömeggyártunk, az ékszereket tökéletesen megmunkáljuk és komponáljuk, ez a titka a Mambrózia ékszerek egyedülálló szépségnek és varázsának. Minden különleges kérésed hozzájárul az anyatejes ékszer mélységéhez és karakteréhez. Minden általunk készített darabnak megvan a maga története, és nincs két egyforma darab.

Hogyan készülnek az anyatejes ékszerek?

A minőségi, anyatejből készült ékszerek készítése szakértelmet, szerszámokat, megfelelő módszereket, valamint az gyanta ékszerek készítésének alapos megértését és tapasztalatát igénylő mesterség.

Nem kapkodjuk el a folyamatot és csak a legkiválóbb termékekkel dolgozunk, hogy olyan anyatejes ékszereket készítsünk, amelyek egyszerre tökéletes kidolgozásúak és tartósak. Arra törekszünk, hogy olyan darabokat készítsünk, amelyek nem csak Neked fognak tetszeni, de a mi maximalizmusunkat és önkritikánkat is kielégítik.

A legfőbb cél az, hogy méltó legyen az emlékek szépségéhez, valamint mindenhez, amit megtestesítenek: az eltökéltségedet, az áldozatodat és az eredményeidet, valamint azt a megszakíthatatlan köteléket, amelyet a gyermekeddel osztasz meg.

Amikor egy anyatejből készült ékszer elkészítésére készülünk, az első lépésünk az, hogy analizáljuk az anyatejet, beállítjuk hozzá a tartósítási koktélt és mindvégig a folyékony halmazállapotát megőrizzük. Ezután tartósítószereket adunk hozzá, hogy megakadályozzuk az enzimaktivitást, valamint megakadályozzuk a baktériumok és gombák növekedését.

Ez a folyamat türelmet igényel. Lassú és megfontolt folyamat kritikus lépése a tej baktériumoktól és egyéb szennyeződésektől mentes megőrzése, mivel a nem megfelelően konzervált tej mélybarna színűvé teheti a kövét, és rontja a megjelenését, tartósságát.

Ahhoz, hogy anyatejéből kő legyen, kifejezetten erre a célra kifejlesztett keverékkel elegyítjük, amit szilikon formába öntünk. Ezután a szakasz után adunk hozzá például színes, csillogó, arany vagy ezüst pelyheket, a baba hajtincseit vagy a feliratokat.

Nem használjuk fel az összes anyatejét. A felesleget is konzerváljuk és gondosan felcímkézve, iktatva tároljuk, hogy megóvjunk benneteket a kész darab hibáitól, vagy a szállításkor elvesző daraboktól (Ilyen az elmúlt 5 évben csak egyszer történt). Az anyatejet ezért is tároljuk, hogy ha úgy döntenél, hogy további darabokat rendelsz tőlünk, kedvezményesen megtehesd.

Az anyatej ékkőkő körülbelül 24 órán keresztül szárad, mire megkeményedik. Miután kivettük a követ a formából, megvizsgáljuk a minőségét, díszítjük, majd átlátszó védőbevonatot helyezünk el, hogy megvédjük az UV sugárzástól és a levegőtől. Ezután a kész anyatejkövet gyűrűbe, foglalatba vagy tartóba helyezzük, attól függően, hogy milyen anyatejes ékszert kértél. Végül, még utoljára megvizsgáljuk az elkészült alkotást, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy gyönyörű, egyedi emléked készen áll becsomagolásra és a hazaútra.

A Ti utatok

Hogyan tovább?

Először is szeretnénk megköszönni, hogy időt szakítottál az anyatejjel készült ékszerek történetének megismerésére. Elsősorban ezek a hogyanok és miértek indítottak el bennünket a kalandba, és ezek azok, amelyek továbbra is táplálják szenvedélyünket és izgalomban tartanak bennünket a mindennapi tevékenységeink iránt. Bár valószínűleg csak egy kicsit elfogultak vagyunk, mert nem tetszhet mindenkinek, mégis úgy gondoljuk, hogy a DNS ékszerek a világ legszemélyesebb, legmélyeb érzéseket hordozó ékszerei. Az anya személyes élményét tükrözi és a szeretet egyetemes szimbólumán keresztül kapcsolódnak.

Végül mindannyian, itt a Mambróziánál, hihetetlenül szerencsésnek érezzük magunkat, hogy napjainkat azzal tölthetjük, hogy segítünk anyatársainknak megőrizni egy ilyen csodálatos időszakot az életükben, és alig várjuk, hogy Veled közösen elkészíthessük saját egyedi emléked.

Mire vársz még? Kezdjük el!

Megnézem az ékszereket!

Elérhetőségek a kérdésekhez és konzultációhoz