Jelenleg augusztusig teljesen tele vagyunk, így megrendelést nem tudunk fogadni. Amennyiben szeretnél a várólistára felkerülni, nyugodtan küldd be a megrendelésed és ezzel felkerülsz a várólistánkra. Mikor újra tudunk megrendelést fogadni, visszaigazoljuk a megrendelésed érkezési sorrendben. Teljesen egyedi, webshopolunkban nem szereplő ékszerterv megrendelést várhatóan októberben tudunk egyeztetni. Nagyon köszönjük a türelmed!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303869102

Rólunk

Az első gyermekem születése után hatalmas változáson mentem keresztül. Már nem voltam az a lány, aki előtte, anyává váltam.

Tudom, hogy időnként úgy érezheted, senki sem érti igazán, min mentél keresztül és mit jelent ez neked, de a történeted igazán megérdemli, hogy megbecsüljék.
Tudtam, hogy az anyaság egy különleges cím, ezért úgy éreztem, hogy valamivel kézzel foghatóvá kell tennem. Ezért készítettem el az első anyatejes medálomat, hogy emlékeztessem magam arra az új emberre, akivé váltam. Nem tartott sokáig, mire rájöttem, hogy minden anyának meg kellene adni ugyanezt a lehetőséget.
Ezért dolgozom az elmúlt 8 évben anyatej ékszerészként és segítettem több, mint 2000 nőnek megbecsülni ezt az életszakaszt - anyatejes ékszereket és emlékékszereket készítve számukra - amelyeket örökre megőrizhetnek és büszkén viselhetnek. Ez az érzés viszi előre a Mambróziát. 

A Mambrózia története


Genesis

A Mambrózia Manufaktúra Emlék Ékszer anyatejből szimplán Emlék Ékszer néven 2015ban született meg  Ági fejében, mikor egy szép napon - inkább éjszaka volt - meglátta egy amerikai alkotó anyatej ékszerét.

Egy éven át tartó kísérletezéssel és némi segítséggel rátalált a működő receptre.

Receptből több is volt, ám nem voltak tökéletesek. A világon elterjedtebb technikával csak az anyatejek 85 százalékát lehet konzerválni megfelelően. Ez óriási gond, hiszen az előzetes tesztekkel sok Édesanya ékszerét el kellett, hogy utasítsa.

Szerencsére azóta széfben van a tökéletes recept, így bárkinek tudnak készíteni anyatejes ékszert.

Ági egyedül kezdte létrehozni azt a műhelyt, amiben a mostani Mambrózia ékszerei készülnek. Az érdeklődés az anyatejes ékszerek iránt óriási lett, ezért a csapatba Betti, majd Mariann is csatlakozott.

2019 augusztusában Bettinek megszületett harmadik gyermeke, s innentől Ági és Mariann ketten alkotják a Mambróziát, ám a Mambrózia sokkal több kettőnknél.

Piróth András kezei közül kerülnek ki az ékszereitek nemesfém részei, Engi Pálma, aki az ékszerekről az emlékkönyvünkbe fényképeket készít, Zsíros-Waldmann Zsuzsanna Julianna és Pelléné Bozsó Erika minden ékszerhez puha ékszerpárnát készítenek, Elek László és Évi, akik egyes ékszerek bőr részeit válogatják nagy gonddal.

A Manufaktúra működése alatt már több, mint 1800 egyedi ékszert készített.

Óriási tapasztalattal, egyedülálló Mambrózia technikával, labor körülmények között gyönyörű, minőségi, igazi ékszerekkel várnak szeretettel, hogy valóra váltsák az álmodat!

 

Ági

Én vagyok a Mambrózia szakmai vezetője és az ékszerkészítési, tartósítási folyamatok mellett én válaszolok mindig, ha írsz nekünk.

Több, mint 6 évig szoptattam két gyermeket és a szoptatási utam kezdetétől rengeteg nehézség került az utunkba. Harcoltunk a reflux-szal, lenőtt nyelvvel, erős tejleadó reflex-szel, feszességgel, cumizavarral, de legjobban a szoptatással kapcsolatos, mélyen a köztudatba beépült tévhitekkel küzdöttünk meg, mint a állítólagos befelé forduló mellbimbó vagy a túl vizes tej.

Csak a szerencsén múlt, hogy végül rengeteg segítő tanácsot, tudást kaptam más és rájöttem, hogy az anyatejes táplálás sikere szinte csak azon múlik, hogy kik vesznek körül.

Emiatt gondolom nagyon fontosnak, hogy ékszereinken keresztül is normalizáljuk az anyatejes táplálást, segíthessünk a küzdelmedben minden egyes csepp anyatejért és ékszered segítségével újult erővel vághass bele kudarcok feldolgozásába.

Amikor először találkoztam azzal a lehetőséggel, hogy az anyatejet lehet tartósítani és emléket készíteni belőle, akkor itthon szinte ismeretlen volt. Minden csodálatomat és bátorságomat összeszedve elkezdtem tanulni és az évek során tökéletesíteni a módszereimet.

Olyan el nem enyésző, nemesfémbe foglalható, aprólékos kidolgozottságú ékszereket akartam készíteni, amelyek tényleg örökké megőrzik az anyatej frissességét és hírül viszik az anyatejes táplálás felbecsülhetetlen értékét, a nők generációról generációra szálló életet adó tudását.

Mariann

A nevem Mariann, a Mambrózia egyik - kreatív munkákkal megbízott- alkalmazottja. 2018-ban csatlakoztam Ági vállalkozásához, az Ő megkeresése által. Ismert volt számára a képzőművészetek iránti érdeklődésem, és gyakorlott, kreatív hobbiaim, mint például a rajzolás, festés. Középiskolában osztálytársak és barátnők voltunk. Első hallásra az emberben számtalan érzelmet vált ki ez a szakma, nekem is volt egy "meghökkent" reakcióm. Soha nem hallottam azelőtt egy olyan emlékmegőrzésről, ahol nem csak szemmel eleveníthetjük fel a megélt pillanatokat, mint pl. egy kép gyermekünkről, születése napján. Egy olyan tárgy, amit nem csak a saját ízlésünk tervez, és nem csak a földi értékeket jelképezi ékszer formájában. Az anyaságban átélt sajátos pillanatokat is magában foglalja. Így az emlékeink és gyermekeink ihletik azokat. 

 

2 gyermekem van, mindkettő császármetszéssel született. Mindig is volt egy elképzelésem az anyává válásról. Azokról a szép, de olykor fájdalmas pillanatokról, amitől sokszor szorongunk, de örömmel telve várunk. Végül születésük körülményei másképp alakultak. A császármetszés, ami végső megoldás volt gyermekeim egészséges világrajöttéhez, nem csak hosszantartó, fájdalmas gyógyulást, de más nehézségeket is hozott. Két gyermekemet összesen 12 hónapig tudtam anyatejjel táplálni, természetes módon, folyamatos tápszer pótlásával. Ez az első időszakban szorongást váltott ki belőlem és számtalan kérdés merült fel bennem. Mint például: vajon ugyanolyan egészséges és megfelelően táplált gyermekeket tudok felnevelni, mint a csak anyatejjel tápláló anyák gyermekei? Védőnői megerősítéssel, hogy gyermekem megfelelően fejlődik és egészséges, szorongásom gyorsan elmúlt.

Bizonyossá vált számomra, ha mentálisan rendben vagyok, akkor az anyassággal járó nehézségek könnyebbek, vagy akár rendeződnek.

 

Lehetőségem volt elkészíteni saját babahajas emlékékszeremet, amit kincsként őrzök, és büszkén viselhetek. Anyatej nélkül is gyönyörű lett. Élmény volt saját ízlésemmel megalkotni azt. 

Felidéz emlékeket, őrzi azon személyek haját, akikkel a legnagyobb szeretet köt össze ebben a földi létben.

Minden egyes ékszer, ami az én kezeim alatt is szépül, ugyanolyan szeretettel készítem, ahogy sajátomat alkottam. Mindegyik egy csodálatos történet!

 

Együtt olyan módszereket fejlesztettünk ki az anytej- és babahaj ékszerek készítésre, ami a világon egyedülálló.