Rólunk

Genesis

A Mambrózia Manufaktúra Emlék Ékszer anyatejből szimplán Emlék Ékszer néven 2015-2016-ban pattant ki Ági fejéből, mikor egy szép napon - inkább éjszaka volt - meglátta egy amerikai készítő anyatej ékszerét. A DNS ékszerek léte és lehetősége egy igazi katarzis volt.

"Nekem szükségem van anyatejes ékszerre. Nem múlhat el ez a korszak egy ilyen fantasztikus emlék nélkül, de az országból ugyan ki nem utaztatom az anyatejet" - fészkelte be magát Ági fejébe a gondolat.

Egy éven át tartó kísérletezéssel és némi segítséggel rátalált a működő receptre.

Receptből több is volt, ám nem voltak tökéletesek. A világon elterjedtebb technikával csak az anyatejek 85 százalékát lehet konzerválni megfelelően. Ez óriási gond, hiszen az előzetes tesztekkel sok Édesanya ékszerét el kellett, hogy utasítsa.

Szerencsére azóta széfben van a tökéletes recept, így bárkinek tudnak készíteni anyatejes ékszert.

Ági egyedül kezdte létrehozni azt a műhelyt, amiben a Manufaktúra ékszerei készülnek. Az érdeklődés az anyatejes ékszerek iránt óriási lett, ezért a csapatba Betti, majd Mariann is csatlakozott.

2019 augusztusában Bettinek megszületett harmadik gyermeke, s innentől Ági és Mariann ketten alkotják az Manufaktúra csapatát.

A Manufaktúra működése alatt már több, mint 1500 egyedi ékszert készített.

Óriási tapasztalattal, egyedülálló technikával, labor körülmények között gyönyörű, minőségi, igazi ékszerekkel várnak szeretettel, hogy valóra váltsák az álmodat!

 

Ági

Nem is én lennék, ha nem valami képtelenségre készültem volna egész életemben. A pályaválasztásnál nem találtam a megfelelőt. "Amiért én élek, azt még nem létezik" volt a jelmondatom.

Bűvöltem a számítógépet gazdasági informatikusként, kutattam a múltban történészként, szüntelenül kézműveskedtem saját szórakoztatásomra, míg iskolatitkár voltam.

Aztán várandós lettem. Dolgoztam, míg csak lehetett, de megfogadtam, hogy ezután csak pihenni fogok amíg óvodás nem lesz a gyerek. Majd lett egy többemberes drága kislányom, aki lehúzott a földre a felhők közül.

Mikor megtapasztaltam, hogy szoptatni nem mindig az a rózsaszín álom, meghitt összebújás; egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy én erre emlékezni akarok. Ám kitartó ember vagyok, főleg ha egy kisember jóléte a cél, így a poklok poklát is megjártam volna érte.

Mikor már túl voltunk a nehezén, akkor küldött a sors nekem egy képet a feedben. Egy ANYATEJES ÉKSZER képet!

Innen nem volt menekvés. Rögtön tudtam, hogy ez lesz hivatásom. Pedig egyáltalán nem volt biztos az elején, hogy sikerül.

Nincs ennél nagyobb áldás számomra, mint hogy édesanyáknak, édesapáknak, nagyszülőknek életük legszemélyesebb ékszerét elkészíthessem. Komoly felelősség és ezért komoly elvárásokat támasztok magammal és a munkánkkal szemben, szigorú rendben és szabályok mellett dolgozom, dolgozunk.

Nem célunk futószalagon gyártani az ékszereket. Havonta körülbelül 20-25 ékszert készítünk el, de azt a legnagyobb odafigyeléssel és precizitással. A tervezés során mindig a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk és segítőim, társaim a szakmájuk kiváló mesterei.

 

Mariann

Ágival a középiskola óta barátnők vagyunk. Mindig is szerettem alkotni, ezt az alkotási vágyat hol a varrásban, hol a rajzolásban, hol festésben éltem ki. Amikor Ági megkeresett azzal a tervvel, hogy dolgozzak mellette, gondolkodás nélkül elfogadtam.

 

Együtt olyan módszereket fejlesztettünk ki az anytej- és babahaj ékszerek készítésre, ami a világon egyedülálló.